Contact


Als freelance illustrator maak ik collages en pentekeningen die meestal een specifiek doel dienen: het versterken van een tekstuele boodschap. Ik illustreer onder andere artikelen, jaarverslagen, nieuwsbrieven en brochures. Ook lever ik maatwerk in de vorm van een persoonlijk portret, kerstkaart of relatiegeschenk. Opdrachtgevers waarvoor ik werk zijn dagbladen, tijdschriften, special-interest bladen, ontwerpbureaus en particulieren.
Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen via 06-28 23 23 32, of info@annetscholten.nl


Collage is mijn belangrijkste werkterrein. Bij elkaar gezochte en geknipte foto's voeg ik samen tot een beeld, dat ik eventueel nog beschilder of op een andere manier bewerk. Zo ontstaan abstracte of juist figuratieve illustraties, waarin humor vaak een rol speelt.
Ik houd van de diversiteit van mijn werk: een collage voor een tijdschriftartikel, illustraties voor een kinderboek of een persoonlijk portret.
In mijn werk besteed ik veel aandacht aan functionaliteit. Ik vind het belangrijk dat mijn illustraties aansluiten bij de doelstelling van de uitgave. Nauwe samenwerking met de opdrachtgever is dan ook een must.
Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Kampen, afdeling Illustratie.

Naast mijn illustraties met een specifieke boodschap lever ik ook maatwerk. Dit kan een kerstkaart of uitnodiging voor een evenement zijn, of een relatiegeschenk. Ook maak ik persoonlijke portretten, bijvoorbeeld als afscheidscadeau voor een werknemer of jubilaris. Op basis van een foto van de persoon en een aantal kenmerken (karaktereigenschappen, hobby's, lievelingskleur) ontstaat een heel persoonlijk cadeau.
U kunt mijn werk ook (ingelijst) aankopen, zowel op een expositie als tijdens een bezoek aan mijn atelier. Bel voor het maken van een afspraak 06-28 23 23 32.